BBM ny generalagent för AUSA hjuldumper

Bengt Bergs Maskinservice utökar med hjuldumprar från Ausa

Bengt Bergs Maskinservice i Partille satsar ytterligare på marknaden för minidumprar. Företaget är sedan årsskiftet ny generalagent för Ausa och stärker därmed sin position som dumperleverantör i Sverige.

Ausa är världens största dumpertillverkare och tillsammans med gaffeltruckar och teleskoplastare är det inte mindre än 130.000 enheter som lämnat fabriken i Spanien.

När det gäller kompakta hjuldumprar med 1-10 tons lastkapacitet, dominerar Ausa många av de globala marknaderna, men hittills

finns förhållandevis få i drift i Sverige.

Det gemensamma målet för både Bengt Bergs Maskinservice AB (BBM) och Ausa är att Ausa ska växa i Sverige.

BBM är sedan tidigare generalagent för larvdrivna minidumprar från Canycom och när även Ausa kommer in i produktportföljen blir erbjudandet inom det här maskinsegmentet ännu mer komplett.

– Vi har lång erfarenhet av minidumprarna från Canycom, och med Ausa blir vi en attraktiv totalleverantör av minidumprar som är både hjul- och larvgående med lastkapacitet upp till 10 ton, säger Martin Svensson, säljare hos Bengt Bergs Maskinservice AB.

Precis som Canycom är Ausa en maskin som främst riktar in sig mot hyresmarknaden. Maskinerna från Ausa är hjuldrivna, midjestyrda och robust byggda. Ett exempel är att Ausa valt att konstruera drivlinorna med hjulaxeldrift till de fyra hjulen, istället för hydraulisk drivning på varje hjul.

Detta ger tydliga fördelar som lägre tyngdpunkt och därmed bättre balans vid körning. Det innebär också hög säkerhet, eftersom hjulaxeldrift innebär säkrare krypkörning och tillgång till effektiva bromsar.

Ausas dumprar levereras med svängbara eller högtippande flak. Vissa modeller kan levereras med enkeltipp utan svängkrans.

Redan nu tar BBM hem tre modeller till Sverige, nämligen Ausa D120AHA, D150AHG och D350AHG.

Som siffrorna i modellnamnen antyder, har de i nämnd ordning en lastkapacitet på 1200 kg, 1500 kg och 3500 kg. Totalt har Ausa 15 modeller med lastkapacitet upp till 10 ton varav 5 modeller är tillgängliga för den svenska marknaden.

– Vi är imponerade av egenskaperna på maskinerna från Ausa. De är välbyggda med bra komponenter och Ausas storlek globalt sett vittnar om att det är maskiner att lita på, säger Martin Svensson.

I början av mars hålls en maskinvisning med Ausa och övriga maskiner vid BBM:s anläggning i Partille och sedan kommer Ausa även till Svenska Maskinmässan i början av juni och till Entreprenad Live i början av september.

      Boka tid

      Information om den nuvarande produkten skickas automatiskt med i mailet!